Hyppää sisältöön

Game over – kokemusasiantuntijan kouluvierailut

Kouluvierailut

Oppilaitosvierailuja tehdään kasvotusten ja verkon välityksellä webinaareina 9-luokkalaisille, 2. asteen oppilaitoksiin (lukiot, ammatilliset oppilaitokset), korkeakouluihin sekä varuskuntiin. Vierailujen tarkoitus on digipeliongelmien ennaltaehkäisy. Oppitunneilla annetaan välineitä nuorille ymmärtää rahakulttuuriamme, rahapelejä, rahapeliongelmaa sekä pelaamisen sisältyviä riskejä. Lue lisää nettisivuilla olevasta esittelystä: https://digipelirajaton.fi/ammattilaiselle/koulutukset/game-over-kokemusluento/

Oppitunneilla kokemusasiantuntija kertoo oman kokemustarinansa ongelmallisesta digipelaamisesta sekä jakaa ilmiöön liittyvää tietoa. Tarkoituksena on ehkäistä digipelihaittoja ja ongelmallisen pelaamisen riskejä.

Ennen oppituntia

Tilauslomakkeen kautta tulevat toiveet välitetään kokemusasiantuntijoille. Digipelirajattomasta ollaan yhteydessä suoraan yksittäiseen kokemusasiantuntijaan tai -joihin riippuen tilauksen paikkakunnasta ja toiveista. Tunnin pitäjäksi lupautuneelle välitetään sähköpostiin oppitunnin tilauslomakkeen sekä muut tarvittavat tiedot. Digipelirajaton on yhteydessä kokemusasiantuntijaan sekä opettajaan tunnin aikataulun ja muiden yksityiskohtien sopimiseksi. Kokemusasiantuntijan kanssa käydään etänä ohjauskeskustelu ennen oppituntia sekä sen jälkeen.

Etävaihtoehdot: Teams

Etäoppitunnin voit pitää Teamsin välityksellä. Jos Teams on koululla käytössä, opettaja lähettää sinulle Teams-kutsun sähköpostiisi. Jos vierailukohteessa ei ole käytössä Teamsia, voidaan käyttää Digipelirajattoman Teamsia tai tarvittaessa Sospedin Zoomia. Teknistä tukea etävaihtoehtoon saat Digipelirajattomasta.

Materiaalit oppitunnille

Oppitunteja varten on tehty tietoja sisältäviä Powerpoint-esitys, jonka dioja olisi hyvä hyödyntää osana oppituntia. Voit elävöittää omaa tarinaasi sitomalla sen dioissa olevaan tietoon, muistele miten kokemusasiantuntijakoulutuksessa aihetta käsiteltiin. Kerro asioista omaan tyyliisi ja hyödynnä sisältöjen käsittelyssä omia kokemuksiasi. Lisäksi kerro oma tarinasi. Voit ladata diaesityksen alta ja poistaa siitä turhat diat. Huom! Älä muuta diojen sisältöä.

Palaute osallistujilta

Jaa osallistujille oppitunnin lopussa linkki palautekyselyyn. Jaettava linkki: https://fi.surveymonkey.com/r/GameOverTunti

Tunnin jälkeen – täytä oma palautteesi

Mikä onnistui, mitä kehittäisit? Kuittaa tunti tehdyksi ja arvioi se täyttämällä lyhyt sähköinen lomake täältä. Kehitetään tunteja oppitunteja pitäneiden kanssa hyödyntäen teidän, oppilaiden sekä opettajien antamia palautteita. Lisäksi voit antaa palautetta ja kertoa kokemuksiasi yhteisessä ohjauskeskustelussa.