Hyppää sisältöön

Digipelaajalle

Digipelirajat’on-vertaistoiminta | Vertaistuki verkossa | Lisätukea

Digipelirajat’on-vertaistoiminta

Toimintaa ohjaavat koulutetut vertaiset, joilla on itselläänkin paljon pelitunteja mittarissa. Ryhmät on suunnattu 18-29-vuotiaille. Ryhmiä on kahdenlaisia:

DPR Bootcamp

Ryhmissä tuunataan omaa arkea, etsitään uutta tekemistä pelaamisen ohelle ja välillä myös pelataan yhdessä. 10 kertaa kokoontuva ryhmä, jota ohjaa vertainen ja pelaamisesta kiinnostunut ammattilainen.


DPR Ctrl

Vertaisryhmä, jossa tähdätään pelaamisen rajoittamiseen tai lopettamiseen. Ohjaajana vapaaehtoinen vertaisvalmentaja, jolla on oma kokemus ongelmallisesta digipelaamisesta.


Vertaistuki verkossa

DPR Online

DPR Online on paljon digipelejä pelaaville tarkoitettu avoin Discord-serveri keskustelua sekä kokemusten ja vinkkien jakamista varten. 

Jos haluat keskustella anonyymisti digipelaamisen roolista elämässäsi, liity keskusteluun!

Digipelirajat’on-tiimiläiset tunnistat keskustelussa DPR-nimimerkistä. 

Tutustu pelaajatarinoihin

Kokemustarinoita ongelmallisesta digipelaamisesta. Digipelaajien ja heidän läheistensä tarinoita kerätään ja julkaistaan Digipelirajat’on-verkkosivuilla.


Lisätukea digipelaamiseen tarjoavat myös

A-klinikka
Eri paikkakunnilla toimivat A-klinikat tarjoavat tukea myös ongelmalliseen digipelaamiseen ja muihin toiminnallisiin riippuvuuksiin.

Game Quitters
Verkkoyhteisö ongelmallisesti digipelaaville. Cam Adairin kehittämä ohjelma niille, jotka haluavat lopettaa videopelaamisen kokonaan. 

On-Line Gamers Anonymous
Englanninkielinen verkossa toimiva vertaisyhteisö ongelmallisesti digipelaaville. 

Peliklinikan Peluuri
Peluurin valtakunnallisia palveluja pelaajille ovat maksuton auttava puhelin ja chat, Peli poikki- ja ReStart-hoito-ohjelmat verkossa sekä OmaPeluurin vertaistuki verkossa.

Pelituki
Pelituki koordinoi tukea peli- ja nettihaittojen ennaltaehkäisemiseksi sekä ongelmallisen digipelaamisen tunnistamiseksi Keski- ja Itä-Suomessa.

Sosiaalityön ohjaus

Kunnallinen sosiaalityö tarjoaa sosiaaliohjausta eli yksilöllistä tukea, ohjausta ja palveluneuvontaa kokonaisvaltaisesti muutoksen ja haastavan elämäntilanteen tueksi.

Stop gaming – Reddit
Keskustelua englanniksi digipelaamisesta ja sen lopettamisesta tai vähentämisestä.