Hyppää sisältöön

Digipelaajalle

Digipelirajat’on-vertaistoiminta | Vertaistuki verkossa | Lisätukea

Digipelirajat’on-vertaistoiminta

Vertaisten ohjaamat keskusteluun ja yhteiseen toimintaan perustuvat ryhmät on suunnattu 18-29-vuotiaille paljon pelaaville hyvinvoinnin tueksi tai oman digipelaamisensa ongelmalliseksi kokeville rajoittamisen tueksi.


Vertaistuki verkossa

DPR Online

DPR Online on paljon digipelejä pelaaville tarkoitettu avoin Discord-serveri keskustelua sekä kokemusten ja vinkkien jakamista varten. 

Jos haluat keskustella anonyymisti digipelaamisen roolista elämässäsi, liity keskusteluun!

Digipelirajat’on-tiimiläiset tunnistat keskustelussa DPR-nimimerkistä. 

Tutustu pelaajatarinoihin

Kokemustarinoita ongelmallisesta digipelaamisesta. Digipelaajien ja heidän läheistensä tarinoita kerätään ja julkaistaan Digipelirajat’on-verkkosivuilla.


Lisätukea digipelaamiseen tarjoavat myös

A-klinikka
Eri paikkakunnilla toimivat A-klinikat tarjoavat tukea myös ongelmalliseen digipelaamiseen ja muihin toiminnallisiin riippuvuuksiin.

Game Quitters
Verkkoyhteisö ongelmallisesti digipelaaville. Cam Adairin kehittämä ohjelma niille, jotka haluavat lopettaa videopelaamisen kokonaan. 

On-Line Gamers Anonymous
Englanninkielinen verkossa toimiva vertaisyhteisö ongelmallisesti digipelaaville. 

Peliklinikan Peluuri
Peluurin valtakunnallisia palveluja pelaajille ovat maksuton auttava puhelin ja chat, Peli poikki- ja ReStart-hoito-ohjelmat verkossa sekä OmaPeluurin vertaistuki verkossa.

Pelituki
Pelituki koordinoi tukea peli- ja nettihaittojen ennaltaehkäisemiseksi sekä ongelmallisen digipelaamisen tunnistamiseksi Keski- ja Itä-Suomessa.

Sosiaalityön sosiaaliohjaus

Kunnallinen sosiaalityö tarjoaa sosiaaliohjausta eli yksilöllistä tukea, ohjausta ja palveluneuvontaa kokonaisvaltaisesti muutoksen ja haastavan elämäntilanteen tueksi.

Stop gaming – Reddit
Keskustelua englanniksi digipelaamisesta ja sen lopettamisesta tai vähentämisestä.