Hyppää sisältöön

Vertaisryhmät

Digipelirajat’on-ryhmät pohjaavat pelaajien vertaisuuteen. Vertaisuus ryhmissä tarkoittaa sitä, että kaikki ryhmäläiset jakavat samankaltaisia kokemuksia digipelaamisesta. Pienryhmiä järjestetään eri paikkakunnilla. Digipelirajat’on-vertaisryhmiä on kahdenlaisia:

Toiminnallinen ryhmä digipelaajalle,
joka haluaa uutta tekemistä
pelaamisen rinnalle.

Keskusteleva ryhmä digipelaajalle,
joka haluaa vähentää tai
lopettaa digipelaamisen.

Ryhmätoimintamme on suunnattu 18-29-vuotiaille paljon pelaaville ja omaa digipelaamistaan pohtiville. Koulutettujen vertaisvalmentajien tukena toimintaa ohjaavat sote- ja nuorisoalan ammattilaiset. Kaikki ryhmätoimintamme on maksutonta.

Syksyllä 2020 pilotoidaan yhteistyökumppaneiden kanssa DPR Bootcamp Junior-ryhmiä. Toiminnallinen hyvinvointivalmennuksen ryhmä 15-17-vuotiaille paljon pelaaville nuorille kokoontuu yhteensä 12 kertaa viikoittain 2 tuntia kerrallaan.

Jos haluat itse toimia vertaisvalmentajana, lue lisää ja ilmoittaudu seuraavaan koulutukseen tästä.


DPR Bootcamp


Puuduttaako yksin pelaaminen? Onko arki jumissa? 
DPR Bootcamp on 10 kertaa kokoontuva ryhmä, jota vetävät työparina Digipelirajattoman kouluttamat peliharrastaja (vapaaehtoinen) ja pelaamisesta kiinnostunut ammattilainen. Ryhmäläisten ideoiden mukaan uusia juttuja kokeillaan rennolla asenteella ja omaa arkea ajatellen.

Kenelle?

 • Digipelaajille – juuri sinulle, joka toivot uutta otetta arkeen!
 • DPR Bootcamp: 18-29-vuotiaille
 • DPR Bootcamp Junior: 15-17-vuotiaille

Mitä?

 • Tutustutaan toisiimme
 • Tuunataan omaa arkea
 • Pelataan porukalla
 • Mietitään ja kokeillaan uusia juttuja

Paljon pelaavien ryhmä kokoontuu 10 kertaa viikoittain kolme tuntia kerrallaan.
DPR Bootcamp-ryhmät on ensisijaisesti suunnattu 18-29-vuotiaille.

DPR Bootcamp Junior- ryhmä kokoontuu viikoittain 2 tuntia kerrallaan 12 kerran ajan, ja on ensisijaisesti suunnattu 15-17-vuotiaille.

Katso paikkakunnan tarkat tiedot alta.

Missä?

DPR Bootcamp on tarkoitettu niille, jotka pelaaavat paljon ja tahtovat pohtia pelaamisen vaikutusta omaan hyvinvointiinsa. Ryhmissä edetään DPR Bootcamp -ryhmäohjelman mukaisesti. Jokaisella viikolla käsitellään yhtä hyvinvointiin liittyvää teemaa yhdessä keskustellen ja esimerkiksi videoita katsellen. Keskustelu on rentoa ja sitä ohjaa Digipelirajat’on-työntekijä.

Helsinki: Ryhmä starttaa osana Vantaan ryhmää.
Liity DPR Bootcamp Helsinki-ryhmään tästä!

Pori: Ryhmä starttaa keskiviikkona 30.9. klo 13:00-16:00 Nuorten Digiverstaalla (os. Liisankatu 11). Viimeinen viikoittainen ryhmäkerta on 2.12.2020.
Liity DPR Bootcamp Pori-ryhmään tästä!

Oulu: Ryhmä starttaa marraskuussa. Ennakkoilmoittautuminen suoraan Maj’lle (maj.paanala @ sosped.fi)

Vantaa: Ryhmä starttaa tiistaina 6.10. klo 12:00-15:00 Tikkurilan Pelitalolla (os. Lummetie 2B, Nuorten monitoimitila Liito). Viimeinen viikoittainen ryhmäkerta on 8.12.2020.
Liity DPR Bootcamp Vantaa-ryhmään tästä!

DPR Online: Videokerho ja peliaiheista keskustelua serverillä joka keskiviikko klo 14.
Liity serverille tästä!

Haluatko DPR Bootcamp-ryhmän omalle paikkakunnallesi?
Ota yhteyttä!

DPR Bootcamp Junior-ryhmät ovat 15-17-vuotiaiden valmennuksia.
Ryhmät kokoontuvat 12 kertaa.

Junior Kuusamo: Ryhmä alkaa marraskuussa. Tapaamiset Nuortentalo Winssissä (os. Kitkantie 30). Ilmoittaudu mukaan: Lasse Palosaari, p. 040 860 8719, lasse.palosaari@kuusamo.fi tai Sari Tyynelä, p. 0400 671 344, sari.tyynela@kuusamo.fi

Junior Oulu: Ryhmä maanantaisin 23.11.2020.-1.3.2021 klo 16:00-18:00. Ei ryhmätapaamisia 21.12., 28.12. ja 4.1. Tapaamiset Byströmin nuorten talon pelitilassa (os. Hallituskatu 5a). Ilmoittaudu mukaan: Jarkko Laava, p. 044 703 8219, jarkko.laava@ouka.fi

”Ekalla kerralla jännitti ja tuntui vaivaannuttavalta enkä tainnut olla ainoa. Seuraavalla viikolla oli jo rennonpaa ja pelattiin yhdessä Path of Exilea. Kokeilin ekaa kertaa esim. geokätköilyä ja joka kerralla mulla oli kivaa.”


DPR Ctrl

Haluatko tukea digipelaamisen vähentämiseen, rajoittamiseen tai lopettamiseen? 
DPR Ctrl on 10 kertaa kokoontuva keskusteluryhmä, jossa saat neuvoja, ajatuksia ja tukea muilta samaa asiaa pohtivilta. DPR Ctrl-keskusteluryhmää vetää vapaaehtoinen vertaisohjaaja, jolla on oma kokemus ongelmallisesta digipelaamisesta. Jokaisella ryhmäkerralla on vaihtuva teema, johon liittyy erilaisia tehtäviä.

Kenelle?

 • Digipelaajalle – juuri sinulle, joka mietit omaa pelaamistasi tai olet siitä huolissasi

Mitä?

 • Keskustellaan luottamuksellisesti omista ajatuksista
 • Asetetaan tavoite omalle pelaamiselle
 • Mietitään keinoja ja tukea tavoitteen saavuttamiseksi
 • Edetään ryhmäkertojen teemojen mukaan

Keskusteluryhmä kokoontuu viikoittain kaksi tuntia kerrallaan. Ensisijaisesti ryhmät on suunnattu 18-29-vuotiaille. Katso paikkakunnan tarkat tiedot alta.

Missä?

DPR Ctrl on tarkoitettu niille, jotka kaipaavat tukea ja keinoja pelaamisen rajoittamiseen ja hallintaan. Ryhmissä edetään DPR Ctrl -ryhmäohjelman mukaisesti. Jokaisella viikolla käsitellään yhtä pelaamiseen liittyvää teemaa yhdessä keskustellen ja esimerkiksi videoita katsellen. Keskustelu on rentoa ja sitä ohjaa Digipelirajat’on-työntekijä tai koulutettu vertaisvalmentaja.

Ctrl Helsinki: Ryhmä maanantaisin alkaen 9.11.2020
klo 18:00-20:00 Sosped-säätiön toimistolla (Berlin/ Vallila, Elimäenkatu 25-27, 5 krs.)
Ilmoittaudu mukaan ryhmään tästä!

Ctrl Discordissa: Viikoittainen keskusteluryhmä oman pelaamisen hallinnan tueksi aloittaa keskiviikkona 30.9.2020 klo 18-20. Viimeinen ryhmäkerta on 2.12.2020 klo 18-20.  
Ilmoittaudu mukaan ryhmään tästä!

DPR Online: Videokerho ja peliaiheista keskustelua serverillä joka keskiviikko klo 14.
Liity serverille tästä!

Haluatko DPR Ctrl-ryhmän omalle paikkakunnallesi?
Ota yhteyttä!

”Oli kiva jakaa omia kokemuksia ja sain motivaatiota omien tavoitteiden tueksi. Jäi lyhyeksi tämä aika.”