Hyppää sisältöön

Koulutukset

Digipelirajaton kokoaa ja julkaisee tietoa ja tukimateriaaleja ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään digipelaajia ja ongelmallista digipelaamista. Lisäksi järjestämme koulutuksia ja yleisötilaisuuksia eri puolilla Suomea ja verkossa:

  • Mitä on ongelmallinen digipelaaminen? (ilmiökoulutus, 1 h)
  • Digipelaaminen puheeksi (menetelmäkoulutus, 7 h)
  • Kokemusasiantuntijavierailut
  • Game Over-kokemusluennot nuorille – tutustu tästä

Voit myös tiedustella työyhteisöllenne räätälöityä koulutusta. Koulutuksiin ja yleisötilaisuuksiin liittyvät yhteydenotot: Terhi Mustonen, terhi.mustonen@sosped.fi

Ilmiökoulutukset | Ammattilaisten menetelmäkoulutus | Kokemusasiantuntijavierailut

Ilmiökoulutukset

Kohtaatko työssäsi paljon digitaalisia pelejä pelaavia?
Teetkö töitä nuorten aikuisten parissa?
Mietitkö, mitä ongelmallisella digipelaamisella tarkoitetaan tai mistä digipeliriippuvuuden tunnistaa?

Ilmiöön keskittyvissä Mitä on ongelmallinen digipelaaminen? -peruskoulutuksissa käydään läpi ongelman ja riippuvuuden määritelmiä, yleisyyttä, seurauksia ja niitä selittäviä tekijöitä. Lisäksi tarjotaan tietoa saatavilla olevista tuen muodoista.

Maksuttoman koulutuksen kesto on noin 30-60 min. Halutessasi voit toivoa mukaan myös kokemusasiantuntijan puheenvuoroa.

Koulutustiedot

Tällä hetkellä ilmiökoulutuksia järjestetään sopimuksen mukaan etänä sekä kasvotusten. Jos haluat tilata koulutuksen työyhteisöllenne tai paikkakunnallesi, otathan meihin yhteyttä.

Ammattilaisten menetelmäkoulutus

Digipelaaminen puheeksi: Välineitä ongelmallisen digipelaamisen kohtaamiseen

Päivän mittaisessa (7 h) koulutuksessa tutustutaan ongelmalliseen digipelaamiseen ja siihen kohdennettuun lyhytneuvontaan. Koulutus tarjoaa välineitä ongelman tunnistamiseen ja pelaavien nuorten kanssa työskentelyyn sekä tietoa digipeliriippuvuuden hoito- ja tukimuodoista.

Käytännönläheisen koulutuksen toteutuksessa hyödynnetään tapaussimulaatiota ja pienryhmätyöskentelyä. Mukana on myös kokemusasiantuntija.

Maksullinen koulutus (100 €/osallistuja) järjestetään kaksi kertaa vuodessa ja ryhmille tilauksesta.

Koulutustiedot

Seuraava lähikoulutus järjestetään keväällä 2022.

Kokemusasiantuntijavierailut

Uudet ja vaikeat asiat muuttuvat helpommin ymmärrettäviksi, kun kuulemme niistä toisen ihmisen aitojen kokemusten kautta.

Koulutamme ja välitämme kokemusasiantuntijoita. Kokemustiedon ja -asiantuntijuuden avulla pyrimme vähentämään ongelmalliseen digipelaamiseen liittyviä ennakkoluuloja ja lisäämään ymmärrystä ongelmallisesta digipelaamisesta.

Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla oma omakohtaisten kokemusten kautta syntynyttä tietoa. Kokemusasiantuntijamme ovat käyneet kokemusasiantuntijakoulutuksen ja toimineet erilaisissa vapaaehtoistehtävissä Digipelirajattomassa.

Kokemusasiantuntijamme

  • tuntevat videopelaamisen eri ilmiöitä
  • tietävät, millaista on pelata ongelmallisesti
  • ovat valmiita jakamaan omaa pelaamishistoriaansa ja suhdettaan pelaamiseen nyt

Tilaa meiltä kokemusasiantuntija jakamaan omia kokemuksiaan ja vastailemaan pelaamiseen liittyviin kysymyksiin. Kokemusluento voidaan toteuttaa osana Digipelirajaton-ilmiökoulutusta tai omana koulutuksenaan esimerkiksi osana tiimikokousta, nuorille suunnattuja ryhmiä tai yleisötilaisuuksia.

Kokemusluennot ovat kestoltaan yleensä 30-60 minuuttia sisältäen yhteisen keskusteluhetken.
Kesto on sovittavissa.

Kokemusasiantuntijan esiintymispalkkion maksaa tilaaja. Vierailun hinta määrittyy tilaisuuden luonteen ja keston perusteella (esim. 30 min kokemuspuheenvuoro 50 € + sivu- ja matkakulut). Palkkioihin lisätään työnantajan pakolliset sivukulut (23 %). Kokemusasiantuntijoiden tilaukset ja laskutus tehdään Digipelirajattoman kautta.

Tiedustelut: Terhi Mustonen, terhi.mustonen@sosped.fi

Game Over -kokemusluennot nuorille

Opettaja, tilaa oppitunti ongelmallisesta digipelaamisesta ja ehkäise pelaamisesta syntyviä haittoja! 


Game over on 15–25-vuotiaille tarkoitettu silmiä avaava oppitunti digipelaamisesta sekä digipelaamiseen sisältyvistä riskeistä. Oppitunti sopii pidettäväksi esimerkiksi peruskoulun 9.-luokallalukioissaammattioppilaitoksissa sekä varuskunnissa. Oppitunnin pitää koulutettu kokemusasiantuntija, eli digipeliongelman itse kokenut. 

Tutustu Game Over-kokemusluentoihin tästä linkistä: https://digipelirajaton.fi/ammattilaiselle/koulutukset/gameover/