Hyppää sisältöön

Digipelirajattoman kokemusasiantuntijaksi

Kokemusasiantuntijaksi? | Tietoa koulutuksesta

Kokemustarina on kokemusasiantuntijan työkalu, jonka avulla on mahdollista lisätä ymmärrystä ja tietoa jostakin teemasta. Onko sinulla omakohtainen kokemus asiasta, mitä moni muu ei ymmärrä tai tunne? Oletko valmis kertomaan kokemuksestasi muille? Tule mukaan Sosped-säätiön kokemusasiantuntijakoulutukseen!

Lisätietoa Sospedin kokemusasiantuntijatoiminnasta löydät Sospedin verkkosivuilta.

Jos olet käynyt Digipelirajaton-vertaisvalmentajakoulutuksen, tai ollut mukana Sosped-säätiön muussa toiminnassa, olet tervetullut koulutukseen.

Kokemusasiantuntijaksi?

Kokemusasiantuntija on oman kokemuksensa asiantuntija ja osa Sospedin asiantuntijayhteisöä. Koulutus on maksuton ja kustannamme Helsingin ulkopuolelta koulutukseen osallistujalle matka- ja majoituskulut. Koulutusviikonloppuun sisältyvät välipalat ja neljä herkullista ravintolahetkeä. 

Tiivis kuvaus koulutuksen sisällöistä

Koulutus järjestetään pääsääntöisesti viikonloppuisin. Koulutus kestää yleensä perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään. Viikonlopun rakenne:

  • Perjantai-ilta: tutustumista ja herkuttelua
  • Lauantai: tietoa ja harjoituksia kokemusasiantuntijana toimimisesta, tarinankerronnasta sekä esiintymisestä
  • Sunnuntai: muokataan omasta kokemustarinasta valmis esitys

Kiinnostuitko?

Ennen kuin päätät hakea mukaan koulutukseen, lukaise läpi alta löytyvät kysymykset. 

Huom! Voit hakea mukaan vain, jos olet ollut mukana Digipelirajatonissa tai Sosped-säätiön toiminnoissa.


Tietoa koulutuksesta

Kuka voi osallistua koulutukseen?
Mitä kokemusasiantuntija tekee?

Pelkään esiintymistä, enkä halua esiintyä julkisuudessa omalla nimellä ja kuvalla – voinko silti osallistua?
Mitä koulutus maksaa?
Mitä koulutus sisältää?

Kuka voi osallistua koulutukseen?

Juuri sinä, joka koet että voit kokemuksesi kautta lisätä ymmärrystä ja tietoa jostakin tietystä teemasta, kuten mielenterveyden haasteista, ongelmallisesta pelaamisesta, yksinäisyydestä, työttömyyden aiheuttamista haasteista, kahden kulttuurin välissä elämisestä jne.

Koska kyseessä on Sospedin kokemusasiantuntijakoulutus, toivomme että olet ollut mukana Sospedin järjestämässä toiminnassa.

Mitä kokemusasiantuntija tekee?

Kokemustiedon ja -asiantuntijuuden avulla Sosped-säätiö vaikuttaa asenteisiin, lisää tietoisuutta säätiön toimintaan liittyvistä teemoista sekä kehittää tarjolla olevia palveluita. Sosped tarjoaa koulutuksesta valmistuneille kokemusasiantuntijoille erilaisia tehtäviä.

Kokemusasiantuntijat valitsevat kuitenkin itse mihin he haluavat lähteä mukaan. Mahdollisia tehtäviä ovat esimerkiksi eri pituiset kokemuspuheenvuorot (esim. sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille), somelähettiläänä toimiminen, haastatteluiden antaminen medialle, vaikuttamistyöhön osallistuminen, olemassa olevien palveluiden arviointiin osallistuminen, mielipiteen antaminen kannanottoihin jne. Kaiken keskiössä on kokemusasiantuntijan omakohtainen kokemus jostakin teemasta. Osasta kokemusasiantuntijoille tarjottavista tehtävistä maksetaan palkkio. 

Pelkään esiintymistä, enkä halua esiintyä julkisuudessa omalla nimellä ja kuvalla – voinko silti osallistua?

Lämpimästi tervetuloa! Jokainen valitsee kokemusasiantuntijoille tarjottavista tehtävistä sellaisia, jotka tuntuvat itselle kiinnostavilta ja mahdollisilta. Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on, että haluaa harjoitella esiintymistä ja tarinankerrontaa. Mitään ei tarvitse osata ennestään. Keskustelemme myös paljon esiintymisjännityksestä ja yksityisyyden rajaamisesta.

Mitä koulutus maksaa?

Ei mitään! Helsingin ulkopuolelta saapuville kustannamme myös matka- ja majoituskulut. 
Koulutusviikonloppuun sisältyvät välipalat ja neljä herkullista ravintolahetkeä.