Hyppää sisältöön

Pelaajalle

Ryhmät

Ryhmätoimintamme on suunnattu 18-29-vuotiaille paljon pelaaville ja omaa digipelaamistaan pohtiville. Koulutettujen vertaisvalmentajien tukena toimintaa ohjaavat sote- ja nuorisoalan ammattilaiset. Kaikki ryhmätoimintamme on maksutonta.

Level UP

Level UP on omatuen materiaali digipelaajille, jotka kokevat, että pelaamisella voi olla myös kielteisiä vaikutuksia omaan arkeen. Materiaali sisältää harjoitteita ja testejä, joiden avulla voi pohtia omaa suhdetta pelaamiseen ja saada työkaluja muutostyön tueksi. 

Discord

DPR Online on paljon digipelejä pelaaville tarkoitettu avoin Discord-serveri keskustelua sekä kokemusten ja vinkkien jakamista varten. Jos haluat keskustella anonyymisti digipelaamisen roolista elämässäsi, liity keskusteluun! Digipelirajaton-tiimiläiset tunnistat keskustelussa DPR-nimimerkistä. 

Kokemustarinoita

Kokemustarinoita ongelmallisesta digipelaamisesta. Digipelaajien ja heidän läheistensä tarinoita kerätään ja julkaistaan Digipelirajaton-verkkosivuilla.

Kokemusasiantuntijaksi

Kokemusasiantuntija on oman kokemuksensa asiantuntija ja osa Sospedin asiantuntijayhteisöä. Koulutus on maksuton ja kustannamme Helsingin ulkopuolelta koulutukseen osallistujalle matka- ja majoituskulut. Koulutusviikonloppuun sisältyvät välipalat ja neljä herkullista ravintolahetkeä. 

Vapaaehtoiseksi

Haluatko jakaa kokemuksiasi digipelaamisen vähentämisestä,
rajoittamisesta tai lopettamisesta?

Innostutko toimimaan paljon pelaavien ryhmässä digipelaamisen asiantuntijana?

Vapaaehtoiset vertaisvalmentajat ovat entisiä tai nykyisiä peliharrastajia, joilla on omakohtaista kokemusta ongelmallisesta digipelaamisesta. Vertaisvalmentajana jaat omaa, erityistä osaamistasi ja tuet muita saman kokeneita.


Lisätukea digipelaamiseen tarjoavat myös

A-klinikka
Eri paikkakunnilla toimivat A-klinikat tarjoavat tukea myös ongelmalliseen digipelaamiseen ja muihin toiminnallisiin riippuvuuksiin.

Game Quitters
Verkkoyhteisö ongelmallisesti digipelaaville. Cam Adairin kehittämä ohjelma niille, jotka haluavat lopettaa videopelaamisen kokonaan. 

On-Line Gamers Anonymous
Englanninkielinen verkossa toimiva vertaisyhteisö ongelmallisesti digipelaaville. 

Pelituki
Pelituki koordinoi tukea peli- ja nettihaittojen ennaltaehkäisemiseksi sekä ongelmallisen digipelaamisen tunnistamiseksi Keski- ja Itä-Suomessa.

Peluurin ReStart-ohjelma digipelaajille
Maksuton Restart-ohjelma tarjoaa verkossa tukea, jonka avulla voi parantaa pelaamisen hallintaa. Ohjelma on tarkoitettu täysi-ikäisille tietokone-, mobiili- ja konsolipelejä pelaaville ja kestää kokonaisuudessaan noin kahdeksan viikkoa.

Sosiaalityön ohjaus

Kunnallinen sosiaalityö tarjoaa sosiaaliohjausta eli yksilöllistä tukea, ohjausta ja palveluneuvontaa kokonaisvaltaisesti muutoksen ja haastavan elämäntilanteen tueksi.

Stop gaming – Reddit
Keskustelua englanniksi digipelaamisesta ja sen lopettamisesta tai vähentämisestä.