Hyppää sisältöön

Ryhmät

Digipelirajaton-ryhmät pohjaavat pelaajien vertaisuuteen. Vertaisuus ryhmissä tarkoittaa sitä, että kaikki ryhmäläiset jakavat samankaltaisia kokemuksia digipelaamisesta. Pienryhmiä järjestetään eri paikkakunnilla. Digipelirajaton-vertaisryhmiä on kahdenlaisia:

Toiminnallinen ryhmä digipelaajalle,
joka haluaa uutta tekemistä
pelaamisen rinnalle.

Keskusteleva ryhmä digipelaajalle,
joka haluaa vähentää tai
lopettaa digipelaamisen.

Ryhmätoimintamme on suunnattu 18-29-vuotiaille paljon pelaaville ja omaa digipelaamistaan pohtiville. Koulutettujen vertaisvalmentajien tukena toimintaa ohjaavat sote- ja nuorisoalan ammattilaiset. Kaikki ryhmätoimintamme on maksutonta.

Syksyllä 2020 pilotoidaan yhteistyökumppaneiden kanssa DPR Bootcamp Junior-ryhmiä. Toiminnallinen hyvinvointivalmennuksen ryhmä 15-17-vuotiaille paljon pelaaville nuorille kokoontuu yhteensä 12 kertaa viikoittain 2 tuntia kerrallaan.

Jos haluat itse toimia vertaisvalmentajana, lue lisää ja ilmoittaudu seuraavaan koulutukseen tästä.


DPR Bootcamp


Puuduttaako yksin pelaaminen? Onko arki jumissa? 
DPR Bootcamp on 10 kertaa kokoontuva ryhmä, jota vetävät työparina Digipelirajattoman kouluttamat peliharrastaja (vapaaehtoinen) ja pelaamisesta kiinnostunut ammattilainen. Ryhmäläisten ideoiden mukaan uusia juttuja kokeillaan rennolla asenteella ja omaa arkea ajatellen.

Kenelle?

 • Digipelaajille – juuri sinulle, joka toivot uutta otetta arkeen!
 • DPR Bootcamp: 18-29-vuotiaille
 • DPR Bootcamp Junior: 15-17-vuotiaille

Mitä?

 • Tutustutaan toisiimme
 • Tuunataan omaa arkea
 • Pelataan porukalla
 • Mietitään ja kokeillaan uusia juttuja

Paljon pelaavien ryhmä kokoontuu 10 kertaa viikoittain kolme tuntia kerrallaan.
DPR Bootcamp-ryhmät on ensisijaisesti suunnattu 18-29-vuotiaille.

DPR Bootcamp Junior- ryhmä kokoontuu viikoittain 2 tuntia kerrallaan 12 kerran ajan, ja on ensisijaisesti suunnattu 15-17-vuotiaille.

Katso paikkakunnan tarkat tiedot alta.

Missä?

DPR Bootcamp on tarkoitettu niille, jotka pelaaavat paljon ja tahtovat pohtia pelaamisen vaikutusta omaan hyvinvointiinsa. Ryhmissä edetään DPR Bootcamp -ryhmäohjelman mukaisesti. Jokaisella viikolla käsitellään yhtä hyvinvointiin liittyvää teemaa yhdessä keskustellen ja esimerkiksi videoita katsellen. Keskustelu on rentoa ja sitä ohjaa Digipelirajaton-työntekijä.

2020 Ryhmätoiminta pelaajille
1.4. – 10.6.Bootcamp Discordissa
1.4. – 10.6.CTRL Discordissa
20. – 23.8.DPR Digiloma
30.9. – 2.12.Bootcamp Pori
6.10. – 8.12.Bootcamp Vantaa

”Ekalla kerralla jännitti ja tuntui vaivaannuttavalta enkä tainnut olla ainoa. Seuraavalla viikolla oli jo rennonpaa ja pelattiin yhdessä Path of Exilea. Kokeilin ekaa kertaa esim. geokätköilyä ja joka kerralla mulla oli kivaa.”


DPR Ctrl

Haluatko tukea digipelaamisen vähentämiseen, rajoittamiseen tai lopettamiseen? 
DPR Ctrl on 10 kertaa kokoontuva keskusteluryhmä, jossa saat neuvoja, ajatuksia ja tukea muilta samaa asiaa pohtivilta. DPR Ctrl-keskusteluryhmää vetää vapaaehtoinen vertaisohjaaja, jolla on oma kokemus ongelmallisesta digipelaamisesta. Jokaisella ryhmäkerralla on vaihtuva teema, johon liittyy erilaisia tehtäviä.

Kenelle?

 • Digipelaajalle – juuri sinulle, joka mietit omaa pelaamistasi tai olet siitä huolissasi

Mitä?

 • Keskustellaan luottamuksellisesti omista ajatuksista
 • Asetetaan tavoite omalle pelaamiselle
 • Mietitään keinoja ja tukea tavoitteen saavuttamiseksi
 • Edetään ryhmäkertojen teemojen mukaan

Keskusteluryhmä kokoontuu viikoittain kaksi tuntia kerrallaan. Ensisijaisesti ryhmät on suunnattu 18-29-vuotiaille. Katso paikkakunnan tarkat tiedot alta.

Missä?

DPR Ctrl on tarkoitettu niille, jotka kaipaavat tukea ja keinoja pelaamisen rajoittamiseen ja hallintaan. Ryhmissä edetään DPR Ctrl -ryhmäohjelman mukaisesti. Jokaisella viikolla käsitellään yhtä pelaamiseen liittyvää teemaa yhdessä keskustellen ja esimerkiksi videoita katsellen. Keskustelu on rentoa ja sitä ohjaa Digipelirajat’on-työntekijä tai koulutettu vertaisvalmentaja.

2020 Ryhmätoiminta pelaajille
1.4. – 10.6.Bootcamp Discordissa
1.4. – 10.6.CTRL Discordissa
20. – 23.8.DPR Digiloma
30.9. – 2.12.Bootcamp Pori
6.10. – 8.12.Bootcamp Vantaa

”Oli kiva jakaa omia kokemuksia ja sain motivaatiota omien tavoitteiden tueksi. Jäi lyhyeksi tämä aika.”