Hyppää sisältöön

Ammattilaiselle

Kohtaatko työssäsi paljon pelaavia nuoria aikuisia? 

Alle olemme koonneet erilaisia sisältöjä, jotka auttavat sinua kohtaamaan ongelmalliseen ja liialliseen digipelaamiseen liittyviä haasteita.

Asiakkaalle | Ammattilaisen tuki | Lisätietoa digipelaamisesta

Asiakkaalle

Digipelirajat’on-vertaistoiminta on suunnattu 18-29-vuotiaille paljon pelaaville tai digipelaamisensa ongelmalliseksi kokeville nuorille aikuisille.

Ammattilaisen tuki

Mitä on digipelaaminen? Miksi nuori pelaa? Tutustu kysymyksiin ja syvenny aiheeseen blogiartikkeleiden avulla.

Digipelirajat’on on julkaissut kaksiosaisen tutkimuskatsauksen, joka kartoittaa viihtellisen ja ongelmallisen digipelaamisen ilmiöitä sekä hoito- ja tukimuotoja ongelmalliseen digipelaamiseen kansainvälisen tutkimuskirjallisuuden perusteella.

Tutustu ja ilmoittaudu avoimiin Digipelirajat’on-koulutuksiin. 

Digipelirajat’on kouluttaa työyhteisöjä liittyen ongelmalliseen digipelaamiseen. Jokainen koulutuksista räätälöidään ammattilaisten toiveiden mukaan, ja koulutus voi sisältää mm. luento-osion ja/ tai työpajatyöskentelyä ongelmalliseen digipelaamiseen ilmiönä sekä sen puheeksi ottoon asiakkaiden kanssa. Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!


Lisätietoa digipelaamisesta

Innokylä – digitaalinen pelaaminen puheeksi
Tieto- ja tukipiste Tiltin sekä Pelitaito-projektin työntekijän työstämä malli puheeksiottoon työntekijälle, kun asiakkaan pelaaminen aiheuttaa huolta. 

Mielenterveystalo
HUS:n tuottamassa Mielenterveystalossa tietoa raha- ja digipelaamisen ongelmista.

Pelaajabarometri
Tampereen, Turun ja Jyväskylän yliopistojen pelitutkijoiden yhteistyönä syntynyt julkaisu tarjoaa tietoa suomalaisesta pelaamisesta perustuen kyselytutkimuksen tuloksiin.

Pelitaito 
Tietoa digipelihaitoista ja pelikasvatuksesta. 

Pelituki 
Tietoa ja keinoja ongelmallisen raha- ja digipelaamisen tunnistamiseen. 

Peluuri ja ReStart
Peluurin ReStart on digipelaajien verkkotuen ohjelma. Sen lisäksi sivuilla tietoa digi- ja rahapelaamisesta sekä tietopankki ammattilaisille. 

Suomen Mielenterveysseura 
Tietoa netinkäytöstä ja pelaamisesta. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 
Digitaalisen pelaamisen riskit nuorille.